سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) از تمام گروه ها در افغانستان می خواهد که مانع رفتن اطفال و دختران به مکاتب نشوند.
ایرینا بکواه رییس عمومی یونسکو که به هدف بررسی رشد معارف به کابل آمده وعده سپرد که تلاش می کنند تا همه اطفال افغان تا سال 2015 به مکتب بروند. یونسکو می گوید که هم اکنون 63 میلیون طفل در جهان از رفتن به مکتب محروم اند که سه ملیون آن را اطفال افغان تشکیل می دهد.
رئیس عمومی یونسکو از حکومت افغانستان می خواهد که بودجه سکتور معارف را افزایش دهد: پیام ما بسیار زیاد روشن است که تعلیم و تربیه در هیج مذهبی ممنوع نیست، بلکه تمام ادیان به شمول اسلام آموختن علم را به مرد و زن توصیه کرده است. بنابراین، آموختن علم توسط دختران مخالف هیچ آموزه هیچ دینی نیست و به نظر من هیچ مذهبی درجهان وجود ندارد که با آموحتن علم مخالفت داشته باشد.
در حال حاضر پانزده درصد بودجه افغانستان به سکتور معارف اختصاص داده می شود. وزارت معارف افغانستان می گوید، تلاش دارد که تا دو سال دیگر زمینه آموزش را برای کودکان بازمانده از مکتب مهیا سازد.
فاروق وردک وزیر معارف گفت: تا حال حدود چهل هزار دانش آموز دختر در سراسر کشور مسموم شده اند اما هیچ یک از این مسمومیت ها ناشی از مواد سمی و زهری نبوده است. وزیر معارف غذاهای بیکیفیت و غیر صحی، فاضل آب، و رنگ تعمیرات از عوامل مسموم شدن دانش آموزان می دانند.
در عین حال وزیر معارف می گوید که هم اکنون حدود چهارصد باب مکتب به دلیل تهدیدهای امنیتی در سراسر کشور مسدود اند. وزیر معارف افزود که در حال حاضر بیش از ده میلیون دانش آموز در کشور مصروف آموزش اند که تنها پنچ میلیون آنان را دختران تشکیل میدهد.
اندک اندک به بیست وسومین سالگرد شهادت شهید وحدت ملی رهبرشهید استاد مزاری (ره) نزدیک می شویم یکبار دیگر خاطرات آن استوره عدالتخواهی در اذهان مردم و تاریخ کشور ما زنده خواهد شد. بدون شک همه ی ما و شما از لحظه آشنایی با رهبرشهید خاطرات شیرین و یا از شنیدن خبر شهادت آن فرهیخته خاطرات تلخ داریم که برای مردم شنیدنی است. و یا درد دل ها و ناگفته های در همین باب، که دوست دارید با مردم شریک سازید. " 23 سال در سوگ" ب...
Powered & Developed By Momtaz Host
تمام حقوق مادی و معنوی وب سایت برای رادیو تلویزیون راه فردا محفوظ می باشد.