(نی) حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان همزمان با تجلیل از روز جهانی آزادی مطبوعات، گزارش خود از میزان خشونتها در برابر خبرنگاران طی یک سال گذشته را منتشر کرد.
سوم می مصادف است با روز جهانی آزادی مطبوعات. از همین رو، شماری از خبرنگاران در این مراسم گردهم آمدند و این روز را به تجلیل نشستند. سخنرانان این مراسم آزادی بیان را یکی از دستاوردهای بزرگ افغانستان در سیزده سال گذشته میخوانند که مرهون تلاشهای بی شائبه خبرنگاران در راه اطلاع رسانی است. خبرنگارانی که بر بنیاد گزارش سالانه حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان، طی سال گذشته میزان خشونت در برابر آنان افزایش یافته است.
صدیق الله توحیدی رییس نهاد نی حمایت کننده رسانه های آزاد در این مراسم گفت: ما از سوم می سال 2013 تا سوم می سال 2014 شش مورد قتل داشتیم، متاسفانه رقم قتل خبرنگاران در این سال افزایش یافته . ما بصورت اوسط همه ساله حدود سه خبرنگار را در افغانستان از دست می دادیم که در سه سال گذشته، این رقم به شش مورد افزایش یافت. چهار مورد زخمی شدن دخبرنگاران به ثبت رسیده
این گزارش نشان میدهد که طی یک سال گذشته سی و پنج خبرنگار لت و کوب شده، نه خبرنگار موقتا بازداشت گردیده و بیست و چهار خبرنگار دیگر تهدید و توهین شده اند. بر بنیاد این گزارش عاملین خشونت در برابر خبرنگاران در پنجاه مورد کارمندان دولتی، در هشت مورد طالبان، در پنج مورد نیروهای ناتو و در پانزده مورد افراد ناشناس بوده اند. در این مراسم سیمین حسن زاده معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ از نهادهای قانونگذار انتقاد نمود که در راستای تصویب بموقع قوانین توجه لازم را به خرج نداده اند:
این می طلبد که در کنار وزارت اطلاعات و فرهنگ، نهادهای ذیربط دیگر، قویاً با ما همکاری بکنند. بیایند قوانینی که ترتیب شده، زود پاس بکنند تا ما در خلاء قانون قرار نگیریم و در مطابقت به قانون فعالیت مطبوعات ما، رسانه های ما، قانونمند باشد.
اما هیلی ارشاد از اعضای مجلس نمایندگان ابراز امیدواری میکند که قانون حق دسترسی به اطلاعات بزودترین فرصت از سوی این مجلس به امضا برسد:
با تفاهم به اعضای کمیسیون، به زودترین فرصت این قانون را اماده بسازیم، بخاطریکه در مقطع خاص تاریخی که ما و شما قرار داریم، خصوصا در مقطع انتخابات، باید قانون حق دسترسی به اطلاعات نزد ما وجود داشته باشد و نافذ باشد.
عدم تصویب قانون حق دسترسی به اطلاعات یکی از چالش های عمده فرا روی خبرنگاران خوانده میشود. قانونی که نهادهای حمایت کننده خبرنگاران نیز بر تصویب و عملی شدن هر چه زودتر آن تاکید دارند.
اندک اندک به بیست وسومین سالگرد شهادت شهید وحدت ملی رهبرشهید استاد مزاری (ره) نزدیک می شویم یکبار دیگر خاطرات آن استوره عدالتخواهی در اذهان مردم و تاریخ کشور ما زنده خواهد شد. بدون شک همه ی ما و شما از لحظه آشنایی با رهبرشهید خاطرات شیرین و یا از شنیدن خبر شهادت آن فرهیخته خاطرات تلخ داریم که برای مردم شنیدنی است. و یا درد دل ها و ناگفته های در همین باب، که دوست دارید با مردم شریک سازید. " 23 سال در سوگ" ب...
Powered & Developed By Momtaz Host
تمام حقوق مادی و معنوی وب سایت برای رادیو تلویزیون راه فردا محفوظ می باشد.