از روز جهانی زن با اشتراک برخی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، مسئولان کمسیون حقوق بشر، مسئولان کمسیون مستقل انتخابات و علمای در کابل تجلیل شد.
داکتر عبدالله عبدالله نامزد تیم اصلاحات و همگرایی بر اهمیت انتخابات پیشرو و تأثیر آن بر آینده بهتر کشور تأکید نموده افزود که علی رغم چالشهای موجود، نباید اهمیت این انتخابات دست کم گرفته شود. آقای عبدالله شور و علاقه مردم را به انتخابات با توجه به علاقمندی مردم در مبارزات انتخاباتی امیدوار کننده خواند.
آقای عبدالله افزود که زنان در بیشتر عرصه ها با مشکلات مواجه اند، و در عرصه هایی که آنان آسیب پذیر اند، تبعیض مثبت لازم است: انتخابات در پیش روی تان است. انتخابات را دست کم باید نگیریم . البته انتخاباتی را که در پیش رو داریم با مشکلاتی هم مردم ما مواجه هستند، مشکلات امنیتی یکی از مشکلات است، اما شور و شوقی را که امروز در بین زن و مرد این کشور می بینیم و مشارکتی را که امروز در صحنه های مبارزات انتخاباتی از خواهر و برادر می بینیم در این ملک، این مرا امیدوار می سازد که انشاء الله نتایج انتخابات به نفع مردم افغانستان و آنچه را که خیر و صلاح مردم افغانستان باشد به همان ترتیب نتایج خواهد داشت.
برخی تیم های انتخاباتی دیگر نیز بر حفظ دست آوردهای گذشته و تقویه آن و نیز تقویه زنان از نگاه اقتصاد تأکید داشتند. به باور آنان از دست دادن دست آوردهای کنونی جامعه را به بحران خواهد کشاند.
داود سلطان زوی یکی دیگر از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری گفت:
وقتی که می بینیم با وجود دستاورد ها در این سیزده سال، باز هم این دستاورد ها شکننده است. پس معنی می دهد که ما اگر این دستاورد ها را از دست بدهیم، جامعه به بحران روبرو می شود. پس اولین کاری را که بکنیم، بحران زدایی بکنیم؛ یعنی این دستاورد ها را باید نهادینه بسازیم و از شکنند بودنش باید بکشیم.
حبیبه سرابی معاون دوم زلمی رسول نیز گفت: خودکفایی زنان و یا زمانی که زنان خودکفا نشود، معلومدار در خانواده خود هم نمی تواند که حرفی برای گفتن داشته باشد یا اینکه حقی برای او داده نمی شود که در موارد مختلف صحبت بکند یا تصمیم بگیرد.
یوسف نورستانی رییس کمسیون مستقل انتخابات هم اعلام نمود که تمامی سهولت های لازم برای اشتراک زنان به پای صندوق های رای فراهم شده و به هیچ فردی اجازه داده نخواهد شد تا رای زنان سوء استفاده صورت گیرد:
به هیچ کس اجازه نخواهیم داد که از آرای شما سوء استفاده نماید و یا به نمایندگی از شما رای بدهند.
سیماسمر رییس کمسیون مستقل حقوق بشر هم بر اهمیت انتخابات پیشرو و اشتراک گسترده مردم به خصوص زنان در انتخابات تأکید کرد و افزود که جلوگیری از اشتراک زنان در انتخابات یک تخطی حقوق بشری شمرده میشود. وی از علمای دینی خواست تا در زمینه اگاهی دهی مردم تلاش بیشتر کنند. خانم سمر افزود که اشتراک گسترده زنان در انتخابات، از تقلب و سوء استفاده از آرای زنان تا حدی جلوگیری خواهد کرد:
به عنوان فرزند این خاک، صادقانه و مسئولانه عمل بکنیم و نگذاریم که انتقال و وضعیتی که ممکن است یک سلسله مشکلاتی برای ما و شما پیش بیاید بخصوص در قسمت اقتصادی، این وضعیت را خراب کند و یکبار دیگر افغانستان را خدای ناخواسته به بحران ببرد.
با این همه علمای دینی معتقدند که اسلام نسبت به دیگر ادیان، به زنان اهمیت بیشتر قایل شده است. علمای دینی نیز شرایط کنونی را حساس میخوانند و از نامزدان انتخابات و مردم افغانستان میخواهند، تا آگاهانه و مسئولانه به پیش بروند.
اندک اندک به بیست وسومین سالگرد شهادت شهید وحدت ملی رهبرشهید استاد مزاری (ره) نزدیک می شویم یکبار دیگر خاطرات آن استوره عدالتخواهی در اذهان مردم و تاریخ کشور ما زنده خواهد شد. بدون شک همه ی ما و شما از لحظه آشنایی با رهبرشهید خاطرات شیرین و یا از شنیدن خبر شهادت آن فرهیخته خاطرات تلخ داریم که برای مردم شنیدنی است. و یا درد دل ها و ناگفته های در همین باب، که دوست دارید با مردم شریک سازید. " 23 سال در سوگ" ب...
Powered & Developed By Momtaz Host
تمام حقوق مادی و معنوی وب سایت برای رادیو تلویزیون راه فردا محفوظ می باشد.